David Lajevec potuje na MLB ACADEMY Paderborn – Nemčija

David Lajevec, 16. letni varovanec BSK Zajčki,  član slovenske članske baseball reprezentance bo 1. novembra odpotoval v Paderborn MLB  Academy – Nemčija. Priložnost na akademiji je rezultat preteklega dela in dela direktorja državnih baseball reprezentanc Vincenta Colasuonnoa, ki se trudi ustvarjati priložnosti mladim talentiranim slovenskim baseball igralcem.

Na zadnji dan v mesecu Juliju je direktor organiziral predstavitev talentiranih igralcev na Ježici. Oglednik Cincinnati Reds – Major League Baseball se je tega dogodka udeležil in ocenjeval 20 prisotnih igralcev, od tega 19 slovenskih in enega irskega. Ocenjeval je sposobnost šprinta, metanja, lovljenja in odbijanja. Oglednik je bil zadovoljen s predstavo nekaterih igralcev in direktorja kasneje direktorja povprašal za več informacij.  Ko je oglednik spoznal, da je david vzoren in priden učenec, obožuje baseball je povabil Davida k vpisu na akademijo, da tam še naprej razvije atletske in baseball sposobnosti. Kasneje, še istega popoldneva so v kontakt z direktorjem stopili pristojni iz Paderborn Academy in ponudili eno izmed redkih prostih mest na akademiji.

David in njegova družina so zelo ponosni na ponujeno priložnost,  po 4 dnevnem informativnem obisku na akademiji je David zelo navdušen nad prihodnjostjo, ki se mu ponuja v svetu baseballa. Je mladenič, ki se zaveda in pozna svoje obveznosti, je zrel, dobro dela v šoli, redko zamudi trening, spoštuje šport in je vedno pripravljen pomagati ljudem ki so potrebni pomoči.

David je drugi slovenski baseball igralec v zadnjih treh letih, ki se bo priključil MLB akademiji, po Boru Starcu, ki je trenutno na MLB akademiji v Italiji.

Z Davidom in njegovo družino delimo navdušenje in srečo medtem, ko odpira novo poglavje v svojem življenju.

One response to “David Lajevec potuje na MLB ACADEMY Paderborn – Nemčija

Comments are closed.