Bor Starc, World Team touring US

Bor Starc, mladenič, ki izhaja iz Kranjskih Lisjakov iz Kranja, mladenič, ki je kot prvi slovenec uspel priti na MLB akademijo v Italiji, zaigral na svetovnem mladinskem prvenstvu,  je prejel uradno vabilo MLB organizacije k udeležbi na World Team touring US.

Vabilo je pravzaprav uspeh ne le Bora temveč je to uspeh vseh nas, ki smo verjeli in delali z njim. Uspeh, ki je bil pred desetimi leti praktično nedosegljiv, pa vendar se je zgodil, je živ primer »nemogoče je mogoče«. Bor orje ledino in odpira vrata zanimanju za slovenske igralce baseballa in to se tudi kaže saj je David Lajevec ( Zajčki – Ljubljana ) bil letos sprejet v MLB akademijo v Nemčiji, zanimanje pa je še za nekaj mlajših igralcev in nadebudne oči iskalcev pridno spremljajo njihov razvoj. Tako Bor, kot David sta nam lahko in sta v ponos in vzpodbudo pri delu v prihodnje.

Izbran je bil izmed ogromnega števila kandidatov štirih kontinentov Afrike, Avstralije, Evrope, in Južne Amerike v konkurenci nacij, kjer je baseball precej bolj prepoznaven, kot v Sloveniji in imajo pogoje za trening neprimerno boljše, kot pri nas.

Potovalno tekmovanje se bo dogajalo 11 dni od 5. do 17. oktobra v katerih bo 24 izbrancev odigralo tekme na Arizona Fall Classic tekmovanju v Phoenixu, Memphisu, Tennesseeju. Omenjenega dogodka se bo udeležilo preko 300 trenerjev srednjih šol in univerz, iskalcev talentov profesionalnih klubov, katerim bodo izbranci lahko imeli priložnost pokazati svoje atletske in baseball sposobnosti.

Zaželimo Boru srečo in upanje, da uspe s predstavo prepričati katerega izmed prisotnih iskalcev, da je tisti mladenič v katerega se splača zaupati in vlagati delo in trud.