Državno pokalno prvenstvo – člani

Državno pokalno prvenstvo je prvič potekalo z več kot štirimi ekipami. Ker gre za tekmovanje na izpadanje (t.i. “sudden death”), je sistem tekmovanja zastavljen tako, da v primeru, da število udeleženih ni faktor števila 2, ustrezno število najvišje uvrščenih ekip iz prejšnjega tekmovanja v tekmovanje vključi krog kasneje kot ostale ekipe.

V tekmovanje so se prijavile sledeče ekipe:

  • Golovec
  • Ježica
  • Lisjaki
  • Poljski dečki
  • Race
  • Zajčki

Ker je prijavljenih 6 ekip, v prvem krogu ne nastopata ekipi Lisjaki in Ježica (najvišje uvrščeni lanskega tekmovanja), ostale ekipa pa igrajo na izpadanje od začetka tekmovanja.

Prvi krog

24.4.2021

Golovec 4 : 7 Zajčki

8.5.2021

Race 1 : 16 Poljski dečki

V obeh tekmah sta nižje postavljeni ekipi presenetili favorite in zmagali in se tako uvrstili v nadaljnje tekmovanje, kjer jim bosta nasproti stali ekipi, ki sta bili tja uvrščeni neposredno na podlagi lanskih rezultatov. Race in Golovec so zasedli 5. – 6. mesto.

Polfinale

5.6.2021

Lisjaki 9 : 0 Poljski dečki

5.6.2021

Ježica 9 : 0 Zajčki

Ker so se v času po prvih tekmah začela tekmovanja v tujini, domača tekmovanja pa so bila zaradi negotovega okolja pod vprašajem, sta ekipi Poljskih dečkov in Zajčkov izgubili kar nekaj igralcev, ki so igrali v prvenstvih v tujini – to je pomenilo, da sta obe ekipi kljub zmagi v prvem krogu, tekmo v polfinalu predali brez boja in tako zasedli 3. – 4. mesto.

Finale

28.8.2021

Lisjaki 7 : 4 Ježica

Finalna tekma v Škofji Loki je bila prava baseballska poslastica – sicer favorizirani Lisjaki so dobro začeli, vendar se je Ježica hitro zbrala in obdržala nizek rezultat. V 4. menjavi je Ježica izenačila, Lisjaki pa so takoj za tem po napaki obrambe znova prišli v vodstvo. V 6. menjavi je Ježica prišla na samo točko zaostanka, Lisjaki pa so takoj odgovorili s točko v napadu. V sedmi menjavi so Lisjaki še povečali prednost, Ježica pa je kljub točki v 8. menjavi do konca ni uspela izničiti, tako da se je tekma končala z rezultatom 7 : 4 za Lisjake, ki so tako postali prvi prejemniki novega prehodnega pokala za pokalne zmagovalce.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 Rezultat
Ježica 0 0 0 2 0 1 0 1 0 4
Lisjaki 2 0 0 3 0 1 1 0 7

Lisjaki – državni pokalni prvaki 2021