Slovenija ostala v skupini C

Pretekli teden je potekalo evropsko prvenstvo skupine C v baseballu.Slab začetek prvenstva s porazom proti Norveški je Slovenija uspešno premostila in se brez nadaljnega poraza uspela prebiti v finalni obračun katerega zmagovalec napreduje v višji kakovostni razred, razred B.

Zmage proti Irski, Finski in v zadnji tekmi rednega dela proti Srbiji niso na samem koncu pomenile prav nič. Kljub petkovi zmagi proti Srbiji, ko sta oba selektorja v igro pošiljala mlade igralce potrebnih izkušenj, je bila Slovenija, tako, kot Srbija, soočena z biti ali ne biti.

Že v začetku finalnega obračuna je bilo slutiti, da bo tekma težka za obe ekipi. Srbi so prvi postavili mejnik in Slovenija je bila v zasledovalnem položaju in tako je ostalo vse do konca tekme. Po uvodnem vodstvu, ko je Srbija povedla s petimi točkami prednosti se je Slovenija približala z dvemi točkami a ni in ni mogla prebiti in zmesti Srbske obrambe, ki je uspešno branila vodstvo.  Pritisk Slovenije vse do konca žal ni bil uspešen in na koncu je z zmago v žepu igrišče zapustila Srbija, Slovenija pa se je morala zadovoljiti z drugim mestom turnirja.

Kljub porazu smo bili priča dobri tekmi, ki ni razočarala. Pa več sreče prihodnjič Slovenija.