Rezultati preizkušnje

Rezultati 2. letnega strokovnega ocenjevanja v nedeljo 31. julija, katerega se je udeležilo 18 igralcev, ki ga je organiziral direktor nacionalnih reprezentanc ZBSS, Vincent Colasuonno. Vsak igralec je imel priložnost pokazati svoje baseball spretnosti poklicnemu skavtu iz MLB – Cincinnati Reds baseball kluba.

Starši, so imeli priložnost videti preizkušnjo – nekateri so morda bili prvič priča procesu ocenjevanja potrebnih veščin, ki so potrebne, da igralci dobro opravijo preizkušnjo.

Dan preizkušnje se je začel z zelo pomembnim šprintom na 55m ( 60yrd ). Sledilo je dokazovanje lovilcev, njihovih spretnosti rok in moči. Naslednji so polje zasedli notranji igralci, katerih se je ocenjevalo sposobnost lovljenja talnih žog, gibanja nog, moč rok, atletskih sposobnosti, agilnost in natančnost metov. Nato je bil čas za zunanje igralce, da dokažejo svojo tehniko in sposobnost lovljenja. Le ti so sposobnost natančnosti in moči metov lahko demonstrirali z metom žogice s desne zunanje pozicije ( cca 90m ), temu so sledili metalci, ki so metali z gore proti lovilcu. Zabeležene so bile hitrosti ravnih metov ( fastball )in njihova preciznost v različnih conah. Ko zadnja vrlina je bila odbijaje, kjer so merili in ocenjevali hitrosti kija, mehaniko zamaha, kontaktne sposobnosti, ravnotežje, moč in konstantnost.

Dolg in vroč dan se je končal s komentarji prisotnega skavta, ki je povedal, da imamo v Sloveniji zanimivo kombinacijo znanja in osebnosti. Seveda je povedal tudi, da je nekaj igralcev vredno spremlajti v naslednjih nekaj letih.

Vincent je zaključil preizkušnjo z besedami, da se lahko dobro vidi, kateri igralci so dobro delali skozi celo leto saj so bili pripravljeni. Izpostavil je tudi pomembnost, da na dogodek prideš pravočasno, se dobro pripraviš in seveda izkažeš svoje sposobnosti v pravi luči, saj takšni dogodki niso ravno pogosti. Hkrati je izpostavil prepričanost, da so igralci, ki niso bili dovolj pripravljeni spoznali, da niso preko celotnega leta dovolj delali in jim bo ta izkušnja v pomoč pri pripravljanju do naslednjega preizkusa, ki ga bo v imenu ZBSS zopet pripravil.

Kot vedno je Vincent na voljo za pogovor s katerimkoli igralcem, njihovim staršem ali trenerjem ob morebitnih vprašanjih glede preizkušenj, zakaj so preizkušnje takšne, kot so in kako se najbolje pripraviti na naslednjo. Hkrati si želi deliti svoje izkušnje in pomagati komurkoli, ki si le tega želi saj ima bogate izkušnje tako, kot igralec, ki se je udeleževal preizkušenj, kot skavt in organizator takšnih dogodkov.

Rezultati:

 

60 yard dash ( cca. 50m )

G Perko  9 seconds

N Perko  7.7 seconds

N Petric  7.5 seconds

M Vodopivec  7.2 seconds

M Skulj       7.3 seconds

Z Primosic  7.3 seconds

T Kramer    7.00 seconds

M Lesnjak  7.79  seconds

J Smolnikar 7.8 seconds

R Cucek      8.1 seconds

D Lajevec    7.5 seconds

M Kitek       7.4 seconds

B Starc        6.83 seconds

L Tell         7.4 seconds

A Kavcic   8.32 seconds

 

Home to First base

D Lajevec  4.15  seconds

B Starc      4.09  seconds

M Lesnjak  4.12 seconds

 

Pitching Fastball Velocity

J Smolnikar   77 mph

N Petric         69 mph

N Perko         77 mph

M Vodopivec  70 mph

R Cucek         75 mph

B Starc          85 mph