Državni prvaki kadetov so Zajčki

Kadeti so v letošnji sezoni prvi zaključili s tekmovanjem v baseball državnem prvenstvu Slovenije.  Letošnji prvaki so Zajčki.

Baseball kadeti DP

Kadeti so zaključili s finalnimi obračuni in s tem tudi letošnje državno prvenstvo.

Lisjaki in Longbridge bi se morala v Škofji Loki pretekli konec tedna spopasti za tretje mesto vendar ekipe Longbridge ni bilo na prizorišču. Ekipa Longbridge je sicer pravočasno izrazila željo po prestavitvi tekme, vendar le to ni bilo odobreno s strani komisarja takmovanj zaradi nestrinjanja s strani ekipe Lisjakov. Lisjaki, ki so tako tehnično zmagali tekmo z rezultatom 9 : 0 in zasedli tretje mesto.

Na Ježici je potekala finalna serija med po rednem delu prvouvrščeno Ježico in drugouvrščenimi Zajčki. Zmagovalci obeh tekem so bili Zajčki, ki so z rezultatom 0 : 2 v zmagah osvojili naslov državnih prvakov v baseball kategoriji kadetov. Rezultat prve tekme  je bil 1 : 13 in 17 : 1, obe v korist Zajčkov.

 

Končni vrstni red baseball kadeti DP:

1. Zajčki – Ljubljana Polje

2. Ježica – Ljubljana Ježica

3. Lisjaki – Kranj

4. Longbridge – Ljubljana Dolgi most

5. Golovec – Ljubljana Štepanjsko naselje

Po zadnji tekmi kadetov na Ježici se je pripetil neljubi dogodek. Veselje ob zmagi so Zajčki proslavili s pirotehničnimi sredstvi, katerih je glasno pokanje zmagoslavnih raket splašilo konje v bližnjih ograjenih izpostih. Ob tem so konji podrli zaščitno ograjo pri čemer je prišlo do poškodbe živali.

V prihodnje vse udeležence naših tekmovanj naprošamo, da se ob morebitni uporabi pirotehničnih sredstev posvetujejo z gostitelji.

Baseball člani DP

Člani ta konec tedna nadaljujejo s finalno serijo 2013. Ker ima Golovec težavo z varnostjo naletov žog na parkirišče med tekmami ( posledice poletnega neurja ) je domače igrišče Golovca v ta namen pri Zajčkih.

Lisjaki bodo v soboto 05.10.2013 s prvo tekmo ob 10.00 in drugo ob 13.00 v gosteh na igrišču Zajčkov igrali proti Golovcu. Trenutna situacija v finalni seriji je 1 : 1 v zmagah.

Državni prvak Slovenije oziroma zmagovalec letošnje finalne serije bo ekipa, ki bo prva nanizala tri zmage v finalni seriji. Vse tekme finalne serije trajajo 9 menjav.

Trenutna lestvica:

1. In play

2. In play

3. Ježica

4. Zajčki

Baseball dečki in deklice DP

Tudi tekmovanje v baseball kategoriji dečkov in deklic so se odvijali finalni obračuni.

Na Ježici sta se za tretje mesto pomerile ekipe Ježice in Race z Iga pri Ljubljani. S končnim rezultatom 9 : 4  je Ježica zasluženo osvojila končno tretje mesto.

Finalni obračun med Zajčki in Lisjaki je bil zaradi dežja prestavljen na prihajajočo nedeljo.

Trenutna lestvica:

1. In play

2. In play

3. Ježica – Ljubljana Ježica

4. Race – Ig

5. Golovec – Ljubljana Štepanjsko naselje

6. Longbridge – Ljubljana Dolgi most