Slovenija v playoffu

155685_559238050764891_755732968_nSlovenija premagala Poljsko in si zagotovila vstopnico za polfinalni boj.

Slovenska baseball reprezentanca v kategoriji kadetov U15 si je z današnjo zmago proti Poljski s končnim rezultatom 17 : 9  zagotovila polfinalni nastop na kvalifikacijah za evropsko prvenstvo, ki potekajo na Poljskem.

Že v prvi menjavi je Slovenija povedla z desetimi točkami prednosti, ko je odlično izkoristila priložnost slabe igre nasprotnega moštva Poljske. Zmedo v obrambi Poljske so želeli Poljaki prekiniti z menjavo metalca a je Verbek takoj po menjavi odlično  poslal projektil  v desno stran zunanjega igralnega polja in osvojil tek za tri baze. Napad Slovenije se je nekoliko kasneje končal pri desetih točkah, Poljska pa je v isti menjavi odgovorila z dvemi točkami.

V naslednjem napadu je Slovenija dodala še tri točke in tako povečala prednost.  A glej ga zlomka, v nadaljevanju je situacija postajala vse bolj napeta saj so Poljaki počasi in nadvse ambiciozno lovili razliko, Slovenija pa je delovala nekoliko preveč umirjeno in suvereno. Pa vendar, Slovenija se ni dala zmesti kar tako  in je počasi kopnečo razliko proti koncu tekme vzdrževala in si tako zasluženo prisvojila zmago.

Jutri bodo Slovencem nasprotniki Belorusi, ki na prvenstvu še niso izgubili tekme. Polfinalni pari so znani. Slovenija v polfinalu zopet igra z Avstrijo, tekma proti Belorusiji pa lahko odloči katera izmed teh dveh reprezentanc bo v vlogi domačina in katera v vlogi gosta, namreč, domačin ima nekoliko prednosti saj ima zadnji napad.