Slovenci tesno preko Belorusov

155685_559238050764891_755732968_nSlovenska kadetska reprezentanca U15 je v današnjem obračunu z Belorusi osvojila zmago s tesnim izidom 9 : 10.

S to zmago pa si je celo uspela zagotoviti nekoliko lažjo pot do finala, kot smo pričakovali. A to še ni določeno, jutri bodo naši mladi reprezentanti odigrati še polfinalno tekmo s Poljsko in seveda morali nanizati zmago, da si bodo zaslužili vstopnico v finalni obračun in s tem tudi status A nivoja v družbi desetih najboljših baseball reprezentanc v Evropi.

Slovenija sicer po odigranem rednem delu tekmovanja na uradni lestvic kotira, kot drugouvrščena reprezentanca takoj za Belorusijo a verjetno je to le računalniški škrat saj so v tekmovalnem razporedu tehnični sodniki opravičeno določili Sloveniji prvo mesto na lestvici, kar pomeni, da se bo Slovenija jutri pomerila s četrtouvrščeno Poljsko.

Kako se bo razpletlo vse skupaj bo znano po jutrišnji tekmi, ki je pravzaprav za Slovenijo najpomembnejša tekma celotnega tekmovanja. Vsekakor se lahko marsikaj zalomi a vsi upamo in si želimo, da se razplete, kot si Slovenija želi. Kakorkoli že, naši borci so nam že v tem trenutku nasuli polno vrečo navdiha in ponosa in si zaslužijo vse pohvale za uspešno igro, borbenost in pogum.

Tekma Slovenija proti Poljski je na sporedu ob 17.00 uri, spremljate pa jo lahko na povezavi … http://score.cebeurope.com/2013/miejska/schedule.php