NY Yankees scout TJ Williams v Sloveniji

V petek 8. maja, so ZBSS, direktor slovenskih državnih reprezentanc in koordinator razvojnih projektov ZBSS Vincent Colasuonno pripravili in izpeljali prezentacijski trening nekaj obetajočih mladih igralcev baseballa v Sloveiji. Povabilu se je odzval in udeležil za Evropo  zadolžen NY Yankees scout TJ Williams, ostali povabljeni,  se tokrat dogodka niso mogli udeležiti zaradi različnih obveznosti, nihov obisk še sledi.  To je velik dogodek za slovenski baseball in prvi tovrstni obisk v zgodovini slovenskega baseballa. Svoje sposobnosti so pokazali nekateri najboljši igralci v starosti od 14 do 17 let, klubov Zajčki, Lisjaki, Ježica in Salamander.  Vsi igralci so bili ocenjeni v štirih osnovnih elementih – teku, odbijanju, lovljenju in metanju.
Po končanem treningu je direktor Vincent Colasuonno opravil še pogovor z igralci in z njimi delil igralske, kot trenerske in scout  izkušnje, kar bo v pomoč mladim participantom v njihovi nadaljni karieri.
Zahvaliti se moramo tudi Andreju Bizjaku, BSD Zajčki, za pripravo, uporabo igrišča in pomoči pri administrativnem delu.
TJ Williams v letošnjem letu prvič deluje pod okriljem NY Yankeejev v Evropski regiji, pred tem pa je deloval, kot scout za Pittsburgh Pirates in Minnesota Twins, 7 let pa je treniral tudi državno reprezentanco Nemčije.
Vincent Colasuonno drugo leto v Sloveniji, pred tem pa je deloval, kot NCAA D1 trener,  NCAA Dll trener, igral in treniral ekipe  v 9. različnih državah, tako na  ljubiteljski, prijateljski in tudi profesionalni ravni.  Za seboj ima bogato 30 letno kariero v kateri je proizvedel čez 200 NCAA igralcev in preko 20 profesionalnih igralcev.