Predstavitev članske baseball reprezentance

V sredo, 4. 4. 2018, je v prostorih OŠ Nove Fužine v Ljubljani potekala predstavitev slovenske baseball reprezentance, ki se pripravlja na nastop na Evropskem prvenstvu C skupine v Irskem Dublinu.

Glavni trener reprezentance, Rok Vadas, je v imenu organizacijskega odbora (Igor Veselinovič, Darja Grimšič, Rok Vadas, Tomaž Savinc in Samo Perko) razgrnil načrte reprezentance za leto 2018. Glavni cilj sezone je uspešen nastop na Evropskem prvenstvu C skupine za člane, ki bo potekalo od 23. do 28. julija v Dublinu na Irskem. Zmaga na tem turnirju bi Sloveniji omogočila napredovanje v B skupino evropskega baseballa, s tem pa tudi odprla vrata za kvalifikacije za olimpijske igre leta 2020 v Tokiu.

Zaradi oddaljenosti predstavlja udeležba na tekmovanju v Dublinu precejšen finančen zalogaj, ki ga ZBSS z lastnimi sredstvi ni mogla pokriti. Tu so se zelo izkazali člani organizacijskega odbora in igralci sami, ki so z lastnimi prispevki zbrali približno dve tretjini potrebnih sredstev, ostalo pa so pokrili s prodajo reprezentančnih oblačil (majice, kape, puloverji) ter prispevki sponzorjev in donatorjev.

 

Reprezentanti zavzeto trenirajo že od začetka leta, v prihajajočih mesecih pa jih čaka še več pripravljalnih tekem: dve tekmi na turnirju v Karlovcu (7.-8.4.), po ena tekma doma in v gosteh proti italijanskim tekmecem (v mesecu maju), ter dve tekmi na turnirju v Beogradu (konec junija). Poleg tega se bodo za promocijo baseballa v Sloveniji 5. maja podali na Pot ob žici okoli Ljubljane, predstavili pa se bodo tudi na zaključnem turnirju ŠKL, 19. maja v Lipici.

 

Za konec so se reprezentanti predstavili v novi športni opremi, ki tako po funkcionalnosti kot po izgledu močno presega tisto iz preteklih sezon in je požela bučno odobravanje med zbrano publiko podpornikov slovenskega baseballa.

Besedilo prispeval: Igor Drobnak