Spremembe na zveznem nivoju

Zveza za baseball in softball Slovenije je v torek, 25. oktobra 2016 izvedla izredno skupščino in volitve, na katerih je bil zamenjan celotni izvršni odbor, razen podpredsednika in člana. Skoraj 90% članstva je podprlo tudi predlagano novo strukturo zveze ter izvolilo novi izvršni in nadzorni odbor.

Novi predsednik ZBSS, g. William J. Henderson, ima izjemne podjetniške izkušnje kot predsednik, direktor in ustanovitelj številnih svetovnih podjetij različnih panog in bo prevzel vodenje nove zveze. Funkcijo sekretarja bo prevzel g. Leon Omerzu, ki ima preko 10 let izkušenj v športnih organizacijah na mednarodnem, olimpijskem in evropskem nivoju. Član, po novem odgovoren za finance je g. Boris Kitek, pravnik in direktor podjetja Casino Bled, ki se po vsej Sloveniji aktivno vključuje v številne pobude tako na lokalni kot tudi na državni ravni. Izvoljeni član izvršnega odbora je podpredsednik g. Marko Mrdjenovič, navdušen igralec softballa in uspešen podjetnik, soustanovitelj in partner v podjetjih CubeSensors in Klevio. Novi izvršni odbor dopolnjuje g. Igor Kep, predsednik BSK Golovec, 6-kratni član slovenske članske reprezentance za baseball in 2-kratni pomočnik trenerja slovenske članske reprezentance za baseball. V nadzornem odboru poleg Sama Perka, ki je bil njegov predsednik že v preteklem mandatu, sedita še g. Rok Petročnik, pravnik in član slovenske članske reprezentance za baseball ter g. Aleš Može, oče reprezentanta slovenske kadetske reprezentance.

Novoizvoljeni izvršni odbor bo v kratkem predstavil svoj 100-dnevni načrt stabilizacije ZBSS, zagotovil finančno stabilnost, razvil program za podporo klubom, izdelal nove statute, pravilnike in druge akte zveze, zagnal mladinski program, preimenoval zvezo in razvil blagovno znamko za baseball in softball ter povrnil stabilnost obema športoma. Naslednji mesec bo izdal celosten poslovni načrt za 1, 3 in 5-letno obdobje in pričel z izborom potrebnega kadra za njegovo izvedbo ter agresivnim delom za vzpostavitev odnosov in sredstev za rast zveze in obeh športov na lokalnem, državnem in mednarodnem nivoju.

Za več informacij se obrnite na:
Vincent Colasuonno
Nacionalni direktor

Zveza za baseball in softball Slovenije
www.zbss.si
[email protected]