Baseball DP update

Zadnji turnir državnega prvenstva v kategoriji dečkov in deklic uspešno zaključen. Člani odigrali še en krog državnega prvenstva.

V soboto 24.09.2016 je na Ježici potekal zadnji turnir državnega prvenstva v kategoriji dečkov in deklic. Turnirja se je udeležilo 6 ekip, ki so bile razdeljene v dve predtekmovalni skupini katerih nosilca sta bili prvouvrščeni ekipi na lestvici, nadaljni razpored pa po pravilu parno – liho.

V skupini A, katere nosilci so bile Race z Iga so natopili še Risi iz Ljubljane in Lisjaki iz Škofje Loke. V skupini B je bile nosilec Ježica1 v konkurenci Zajčkov in Ježice2 iz Ljubljane. Skupino A so prepričljivo osvojile Race, dugo mesto so zasedli Risi in tretje Lisjaki. Skupina B je bila tesnejša a je bil na koncu vrstni red Ježica1, Zajčki in Ježica2.

Po kvalifikacijah sta se ekipi  Ježica2 in Lisjaki pomerili za 5. mesto, za tretje mesto Risi in Zajčki, za prvo mesto turnirja pa Race in Ježica1.

Končni vrstni red turnirja:

  1. Race         7+1         8
  2. Ježica1     6             6
  3. Risi           5             5
  4. Zajčki       4-1         3
  5. Ježica2     3             3
  6. Lisjaki      2-1         1

Rezultati tekem turnirja:

Race : Risi 12 :4

Ježica1 : Zajčki 4:2

Risi : Lisjaki  9:5

Lisjaki : race 0 : 8

Zajčki : Ježica 2   10 : 3
Ježica1 : Ježica2 4 : 3

5. Mesto

Lisjaki : Ježica2  4 : 7

3. Mesto

Risi ; Zajčki  13 : 2

1. mesto

Race : Ježica  15 : 2

Člani so v nedljo odigrali še enkrog državnega prvenstva. in sicer so Zajčki gostili Ježico. Tekma je minila v poslovilnem znamenju nastopa v vlogi spoštovanja vrednega dolgoletnega staža igralca Janeza Ciperleta, ki se je s tokratno tekmo poslovil od tekmovelnih nastopov. Janezu, igralcu, sodniku,  trenerju, funkcionarju in enemu izmed ljudi, ki so v basballu že od rosnih začetkov tega športa na naših tleh se zahvaljujemo za vse, kar je dobrega prinesel med nas, hkrati pa upamo, da bo še naprej v naši sredini aktiven na drugih področjih.

Tekma se je končala z rezultatom 9 : 7 v korist Zajčkov, ki trenutno zasedajo prvo mesto na lestvici.