Akademija na Alpe Adria turnirju

Od 03. do 05.2016 se je baseball akademija Slovenije v kategorijah dečkov in deklic, ter kadetov udeležila Alpe Adria 2. turnirja v Staranzanu – Italija.

Ekipa v kategoriji dečkov in deklic se je na igrišču mudila že v petek, ko se je v nočni tekmi pomerila z ekipo A reprezentance Furlanije Julijske krajine. Naši varovanci so tekmo začeli nadvse ambiciozno, že v prvem napadu so napolnili baze a niso uspeli napada zaključiti s točkami, kar se je vleklo skozi celotno tekmo.  Kljub temu, da so bili nasprotniki zasedbeno precej močnejši so se Slovenci dobro borili in do zadnjega diha skušali doseči vsaj tolažilno točko a jim ni uspelo ( 16 : 0 ). Obramba nasprotnika je bila pretrdna.

Že naslednje jutro se je Slovenija spoprijela z B reprezentanco Julijske krajine in glej ga slovenca, kot z glavo skozi zid se ni predal v roke usode. Kljub visokemu porazu prejšni dan so z dvignjenimi glavami zasedli igrišče in tokrat uspeli nadigrati prav tako nevarno  neugodnega nasprotnika ( 9 : 14 ).

V večernih urah se je za slovensko ekipo tekmovanje nadaljevalo. Na spored je prišla povratna tekma prejšnjega večera. Tudi tokrat so morali priznati premoč nasprotniku vendar tokrat s precej boljšim rezultatom ( 17 : 5 ).

Prvo mesto je bilo oddano, saj je A reprezentanca Julijske krajine suvereno premagala vse nasprotnike. Drugo mesto je bilo še odprto. Odločala je tekma v nedeljo zjutraj, ko sta se kandidatki, Slovenija in B reprezentanca Julijske krajine v povratni tekmi pomerili v tekmi za drugo mesto. V nadvse razburljivi in napeti tekmi je sicer zmago odnesla B reprezentanca Julijske krajine ( 11 : 12 ) a je razlika v medsebojnih prejetih in danih točkah obeh tekem določila drugo mesto Sloveniji.

Lahko smo ponosni na pogum naših varovancev saj je ekipo Slovenije sestavljalo tretjina začetnikov, ki so se nadvse hitro klimatizirali in se uspešno učili veščin. Ekipa je večino časa delovala zelo kompaktno vendar je pestila utrujenost, pogrešali smo daljšo klop. Končni izkupiček je bil v štirih tekmah doseženih  30 točk, 1HR ( Rok Zupan ) , 12 doublov ( Tosja Lesjak 5, Rok Zupan 3, Kristjan Železnikar 2, Gal Birsa 1, David Radoševič 1), 7 triplov ( Tosja Lesjak 3, Rok Zupan 3, Kristjan Železnikar 1 ).

V soboto se je najmlajšim pridružila še ekipa v kategoriji kadetov, ki se je v sklopu priprav na prihajajoče evropsko prvenstvo pomerila z A reprezentanco Julijske krajine in Avstrije. Nadvse dobrodošlo je bilo srečanje z Avstrijo, ki bo ena izmed nasprotnikov Slovenije na evropskem prvenstvu v Parizu.

Oslabljena reprezentanca Slovenije, ki so jo pestile manjše poškodbe in pa “zapadle šolske obveznosti” si je nabrala veliko potrebnih izkušenj, kljub temu, da je izgubila vse štiri tekme. Ne smemo pripomniti, da se je Slovenija odlično borila saj je bila razlika v rezultatih majhna priložnost za igro pa so dobili vsi prisotni igralci.

Za udeležbo se zahvaljujemo vsem prisotnim, tako trenerjem in igralcem, kot navijačem. Zahvala gre tudi zvezi za baseball in softball Slovenije, ki je omogočila sofinanciranje udeležbe na dogodku in pa prijateljem iz Staranzana, ki vsako leto pripravijo nadvse lep in prijeten športni dogodek.