Baseball pretekli konec tedna

V soboto so baseballisti v kategoriji dečkov in deklic U12 odigrali 3. turnir na Ježici. Člani so v soboto popoldne odigrali preložene in nedeljo dopoldne redne tekme.

Dečki in deklice U12

V soboto 28.05.2016 je na Ježici, ko je sonce na igrišču kisalo možgane, potekalo tekmovanje dečkov in deklic. Tokrat so se turnirja udeležili tudi Lisjaki iz Kranja, ki so s številčnostjo ekipe lepo presenetili vse prisotne.

V skupini A so v prvi tekmi, brez boja zmago ( 9 : 0 ) zabeležil Zajčki saj je splet okoliščin zagodel Ježici2 ki se ni uspela zbrati. Druga tekma se je pričela z nekoliko zamude, ker so imele Race logistične težave a se jim je uspelo nabrati in sledila je tekma proti Zajčkom, ki so v začetku tekme pripravili pravo ofenzivo s tremi homeruni a na koncu to ni bilo dovolj in zmago so zabeležile Race ( 11 : 6 ). Zadnjo tekmo so Race, tako, kot Zajčki zabeležile zmago brez boja z rezultatom 0 : 9.

Skupina B je postregla z razburljivim bojem za finalno razvrstitev med ekipama Ježice1 in Risi. Lisjaki s statusom “rookijev” po pričakovanju niso uspeli presenetiti in se morali zadovoljiti zgolj z nabiranjem izkušenj za prihodnost. V prvi tekmi po razporedu je Ježica1 uspela nadigrati ambiciozne Rise ( 5 : 4 ), drugo tekmo so Risi z topovsko ofenzivo priredili obrambni trening Lisjakom ( 11 : 0 ), tretjo tekmo pa so Lisjaki hitro nekoliko premostili štartno tremo in priredili boljšo predstavo proti izkušenejši Ježici1 a kljub temu zabeležili poraz ( 4 : 9 ).

V finalnih obračunih so Risi morali priznati premoč Zajčkom v tekmi za tretje mesto turnirja. Po končani tekmi so zabeležili rezultat 13 : 9 v korist Zajčkov. V tekmi za prvo mesto je Ježica1 v začetku srečanja nastopila z izredno agresivnostjo, ki se je obrestovala. Nekoliko zasedbeno oslabljene Race je zajela zmeda presenečenja a so se do konca tekme uspele zbrati in zaključiti turnir z zmago.

Končna razvrstitev 3. turnirja:

  1. Race               8 točk
  2. Ježica1           6 točk
  3. Zajčki             5 točk
  4. Risi                 4 točke
  5. Lisjaki            3 točke

NK. Ježica2       0 točk

Člani

V soboto 28.05.2016 so Zajčki odigrali zamujeno tekmo proti Golovcu. Končni rezultat so zabeležili pri 16 : 6 v korist Zajčkov.

V nedeljo je bil na sporedu redni del državnega prvenstva. Lisjaki so gostili Zajčke v Škofji Loki, Ježica pa Golovec v Mali vasi na Ježici.

Na plin so v začetku tekme stopili Lisjaki in si stem nabrali nekoliko prednosti a jim je proti sredini tekme pričelo zmanjkovati zagona in Zajčki so prevzeli pobudo, ter v sedmi menjavi v svoj prid zaključili tekmo po pravilu usmiljenja z rezultatom 6 : 18.

Lisjaki 1300002   6
Zajčki 1008711 18

Na isti dan je Golovec gostil Ježico v Štepanjskem naselju v Ljubljani. Favorizirana Ježica je izpolnila pričakovanja svojih navijačev, ko je vse niti skozi celotno tekmo držala v svojih rokah. Golovec se je sicer krčevito upiral a njihov napad je bil uspešen le ciklično, kar pa ni bilo dovolj za resno grožnjo razigrani Ježici. Ob koncu tekme so po pravilu usmiljenja tekmo zaključili v korist Ježice z rezultatom 7 : 20.

Golovec 0303100   7
Ježica 6342320 20