Slovenca na MLB European Elite Camp

Major League Baseball (MLB) z veseljem sporoča, da sta bila za udeležbo na poletnem evropskem MLB Elite Campu izbrana dva igralca iz Slovenije:

  • Bor Starc
  • Rok Čuček

MLB Evropski Elite Camp bo potekač v Hoofddorpu na Nizozemskem v ETO ballparku med 4. in 20. avgustom.

Z evropskim Elite Campom MLB nadaljuje svojo zavezo, da bo obetavnim mladim igralcem pomagala pri razvoju in doseganju boljših rezultatov. Elite Camp povezuje najboljše obetavne igralce iz cele Evrope in najboljše trenerje in inštruktorje najmočnejše baseball lige.

Na evropskem Elite Campu bo nastopilo do 50 igralcev iz Evrope, starih med 15 in 19 let, ki so člani svojih državnih reprezentanc. Za izbor najboljših skrbi strog sistem, ki skrbi, da se Elite Campa udeležijo res najboljši igralci stare celine.

Igralci bodo v dveh tednih sodelovali v intenzivnem programu, ki ga zanje pripravlja MLB in bo vseboval izboljševanje spretnosti, moči in kondicije kot tudi igranja tekem. Program bodo vodili vrhunski inštruktorji lige MLB.

Od leta 2005 se je Elite Campov udeležilo že 326 igralcev iz 31 evropskih in afriških držav in doseglo zavidljive rezultate. 69 igralcev je podpisalo profesionalne pogodbe z Major League klubi, več kot 30 jih je igralo univerzitetni baseball v ZDA in mnogi drugi so pomembno doprinesli svojim ekipam in državnim reprezentancam. V zadnjem času sta dva igralca, ki sta se udeležila Elite Campa, doživela svoj MLB debi – Italijan Alex Liddi (Elite Camp ’06) in Nemec Donald Lutz (Elite Camp ’08).