Zajčki so državni prvaki

Zajčki so državni prvaki sezone 2014 v članskem baseballu.Ekipi Zajčkov in Ježice sta se po zagotavljanju kriterijev tekmovalnega pravilnika in sistema tekmovanja za člane uvrstili v letošnjo finalno serijo slovenskega članskga baseballa, ko sta ekipi Lisjakov in Golovca kljub boljši predstavi igre v rednem delu izgubili pravico nastopa v finalni seriji.

Tako, Ježica, kot Zajčki so izpolnili kriterije, ki jih določajo pravilniki ZBSS, ekipa dečkov in deklic, ekipa kadetov v državnem prvenstvu. Lisjaki so se trudili a se jim izpolnitev kriterijev na koncu ni izšla, Golovec pa je nekoliko zaspal že v začetku sezone, kar jima je preprečilo pravico nastopa v finalni seriji.

V prvem krogu so Zajčki stopili na gas in Ježico doma dvakrat premagali in s tem zabeležili dve pomembni zmagi. Drugi krog sta ekipi odigrali na Ježici in tudi tokrat so Zajčki uspeli zabeležiti dve zmagi, 8 : 5 in 12 : 5.

S tem so Zajčki nanizali štiri zmage, kar pomeni, da so zmagovalci finalne serije s tem pa so prav tako postali državni prvaki slovenskega članskega baseballa v sezoni 2014.

Čestitke.