Baseball 2014 na treh bojnih poljih

V letošnjem letu bo Slovenija tekmovala na treh evropskih prvenstvih v treh baseball kategorijah. Dve prvenstvi, U12 A in seniorji C se bosta odvijali na domačih tleh ( Ljubljana ) eno, U 15 Q pa na Slovaškem ( Bratislava ).
Evropsko prvenstvo dečkov in deklic, kjer slovenska reprezentanca nastopa na nivoju A bo v Ljubljani. Naša najmlajša reprezentanca bo na tem prvenstvu v konkurenci devetih sodelujočih reprezentanc ( Češka, Rusija, Francija, Poljska, Litva, Austrija, Belarusija, Ukrajina in Slovenija ) branila v lanskem letu zasedeno 5. mesto.

Kadetska reprezentanca bo nastopila na kvalifikacijah za evropsko prvenstvo v letu 2015, ki bo na Slovaškem ( Bratislava ). Preteklo, lansko leto se je Sloveniji v tej kategoriji prvo meto v finalnem boju z Belarusi izmuznilo prvo mesto za le eno doseženo točko. Slovenija bo nastopila v konkurenci osmih državnih reprezentanc ( Slovaška, Poljska, Švica, Madžarska, Austrija, Srbija, Francija in Slovenija )

Slovenska članska reprezentanca bo gostila evropsko prvenstvo nivoja C ( Ljubljana ). V Ljubljano prihaja osem državnih reprezentanc ( Irska, Romunija, Madžarska, Norveška, Finska, Izrael, Latvija in Slovenija ).

http://www.baseballeurope.com/11/

http://www.baseballeurope.com/uploads/media/CEB_National_Team_Competitions_2014_1.pdf