Zurich – EP baseball člani

74776_560765177315580_16856 Maskota evropskega prvenstva B skupine v baseballu skoraj popolnoma gol na igrišču Sloveniji krade drugo bazo.  In uspelo mu je, naši se vračajo z nižjim nivojem. Za vrnitev v elitno družbo, kjer smo nekoč že bili bo kraje potrebno preprečiti.

Močno okrnjena slovenska članska baseball reprezentanca, ki je požrtvovalno odpotovala na evropsko prvenstvo B nivoja se vrača v domače kraje s porazom.

Nikjer ga niso polomili, le nasprotniki so bili pač boljši. A vseeno, takšen razplet je bil povsem mogoč in nekako pričakovan, agenda naših borcev je bila investicija v kasnejše generacije, ki si, kar se da najboljše izhodišče pravzaprav zaslužijo in kljub tekmovalno slabim rezultatom trenutne zasedbe lahko snamemo kape in naše fante doma s ponosom pozdravimo, saj so čast ubranili že s tem, ko so se udeležili prvenstva.

Na prvenstvu v baseballu, katerega 2. skupina B nivoja v Švici – Zurich ( 2. skupina na Dunaju ), ki je trajalo od zadnjega ponedeljka so se pomerile reprezentance Velike Britanije, Ukrajine, Bulgarije, Švice, Poljske in Slovenije.

Ukrajinci so veljali za favorita, prav tako Velika Britanjija. Obe reprezentanci sta po pričakovanjih premagali Slovenijo z visoko razliko, katera izmed teh dveh reprezentanc bo prihodnje leto nastopila v družbi najboljših v Evropi pa bo odločeno v finalnem obračunu, ki bo na sporedu v soboto 27.07.2013 ob 13.00.

Tiho upanje, da bo naša reprezentanca le uspela premagati Bulgarijo ali Poljsko se ni izpolnilo. Sicer dobra in napeta tekma proti Bulgariji se je končala v prid nasprotnikov, ki so v podaljških uspeli zmagati 6 :5.

Še zadnje upanje na presenečenje je tlelo v slovenskih srcih, ko je bil na poredu obračun z gostitelji Švicarji. Švica se je na tem prvenstvu z organizacijo in popolnoma novim stadionom nadvse izkazala, igra njihove ekipe pa nekoliko razočarala. Slovensko vrsto pa je zaradi klubskih in službenih obveznosti moralo zapustiti kar nekaj ključnih igralcev. Zasedba, ki je še preostala na prizorišču je Evropi kljub porazu pokazala trdoživo slovensko srce.

Čestitke našim fantom za pogum in, na svidenje v naslednji vojni …