Slovenija ponovno tik pod vrhom!

Končano je že 9 evropsko prvenstvo v COED softball slowpitchu. Evropski naslov so že 9 osvojili Angleži, ki pa so se zanj v finalu morali kar potruditi.

[slideshow_deploy id=’1421′]

V prvi tekmi dneva so se pomerili Irci in Nemci. Slednji so si z zmago zagovotili vsaj bronasto medalijo. Na igrišče so nato stopili Angleži in naša izbrana vrsta. Otočani so skozi celotno tekmo nadzorovali situacijo in tekmo brez večjih presenečenj zaključili z zmago.Slovenci so tako morali skozi dodatno tekmo z Nemci, če so hoteli nastopiti v finalu.

Selekcija Nemčije je bila odločena, da tokrat odvzame skalp Slovencem. Slednji pa so prikazali najboljšo tekmo celotnega turnirja. Končno se je odprlo tudi našim igralcem v napadu, ki so nanizali 19 udarcev, ter tako zbrali 17 točk. Prepričljiva zmaga nad Nemčijo je bila lahko skrb za Angleže, saj so naši zaigrali tako kot znajo.

Ponovitev finala izpred 2 let je bila želja naših igralcev, da se odolžijo Britancem za poraz. V samem začetku tekme šok za Angleže saj smo bili enakovredni vse od 4 menjave, kjer pa so aktualni evropski prvaki prvič ušli na razliko 4 točk. Že v naslednji menjavi pa le to povečali na 8 točk. Ko je že vse kazalo, da je tekma odločena se je naša izbrana vrsta vrnila in zmanjašala rezultat. Presenečenje je ob koncu nažalost ostalo pred vrati. Padec koncentracije v obrambi in 4 nove točke za Veliko Britanijo. Končni rezultat 13-7 za nove stare prvake. Slovenci so odigrali dobro, veš čas bili blizu in s kančkom sreče bi morda lahko prišli do preobrata.

Angleži ponovno na vrhu, Slovenci drugič zapored drugi, a vendar dvignjenih glav. Ponovno smo dokazali, da se lahko kosamo z Anglijo. Država, ki ima več kot 3000 registriranih igralcev v softball slowpitchu ni več strah in trepet. Naša dekleta in fantje lepo napredujejo in le vprašanje časa je, kdaj bodo Britanci morali preznati premoč, morda prav proti Slovencem. Čestitke naši reprezentanci za ponovno osvejni naslov evropskih podprvakov!

Foto: Grega Valančič