Baseball reprezentanca U12

Baseball reprezentanca Slovenije v kategoriji do 12 let izboljšala lanskoletni rezultat.

Evropskega prvenstva v baseballu do 12 let na Češkem ( Chocen ) se je udeležila tudi Slovenska izbrana vrsta, ki je izboljšala lanskoletno zasedeno 7.  mesto in letos osvojila 5.  mesto.

Tekmovanje je potekalo po sistemu vsak z vsakim, med šestimi udeleženimi reprezentancami, Češko, Litvo, Avstrijo, Rusijo, Slovenijo in Belorusijo.

Naša reprezentanca se je v prvi tekmi pomerila z Litvo, ki je slavila z visoko razliko. V drugem srečanju z Avstrijo nismo znali zbrati potrpežljivosti v napadu in z nekoliko športne nesreče izgubili. Že naslednji dan se nas je smola držala proti Rusiji, ko je Litvanski sodnik nizal neprimerne odločitve, nismo uspeli preseči takšnega izziva in žal izgubili srečanje. Tekma proti precej močnejšemu nasprotniku – Češki smo izkoristili za nabiranje kilometrine prihodnje generacije in močno izgubili. Pa vendar se je takoj naslenji dan obrestovalo, ko smo Slovenci uspeli držati in preseči naše zmogljivosti proti ekvivalentnemu nasprotniku Belorusiji, ki tega ni zmogel in zabeležili suvereno zmago.

[slideshow_deploy id=’1364′]

Vse čestitke in pohvale za igro, pogum, vzorno vedenje, dostojno zastopanje naše države in baseball organizacije si zaslužijo prav vsi igralci, vodstvo za uspešno opravljeno delo, ki v danih pogojih ni nič kaj preprosto. Prav tako pa si zahvalo zaslužijo starši v vlogi navijačev in vsestranske podpore.

Slovenska vrsta se je varno in srečno vrnila v domovino z neprecenljivimi izkušnjami in popotnico, kjer nas čaka precej trdega dela za naslednje prvenstvo v letu 2014.

5. mesto bo težko ponoviti ali celo izboljšati, pa vendar, nič ni nemogoče, če obstaja želja in zagon.

Igralska zasedba:

Nik Ravas, Žan Primožič, Jure Klobčar, Žak Kreča, Žiga Keber, Carlos Henrique Tovar, Miha Flander, Mark Rudolf, Žiga Lešnjak, Žan Verbek, Tosja Lesjak, Luka Lesjak, Matija Kitek, Matija Pevec, Anže Kavčič, Jan Turk, Jan Zupančič, Beno Brečevič.

Vodstvo:

Rok Lesjak, Tine Marolt, Aleš Lesjak

Sodnik:

Uroš Rudolf