3 tekme, 3 zmage!

Slovenska izbrana vrsta uspešno skozi prvi tekmovalni dan.V jutranji tekmi, so se pomerili s Čehi. Tekma je bila vse prej kot lahka, saj se Slovencem nikakor ni odprlo v napadu. Ko se jim je le uspelo odlepiti od prirediteljev prvenstva, vodstvo s 7-1, so Čehi kmalu odgovorili in rezultat znižali na 7- 4. Naši izbranci so ob pravem času ustavili Češki napad in tekmo končali z zmago.

Po dobri uri pavze, so se dekleta in fantje pomerili z Nemci. Tekma je bila v 3 inningu in vse je kazalo na to, da začetna nervoza Slovencev, še ni končana. Nemci so vodili vse do 4 inninga, takrat pa je izbrana vrsta Slovenije prvič izenačila, v naslednjem inning pa povedla za točko. Napad je le stekel, a se Nemci niso dali. Rezultat ob koncu 6 inninga, 8-6 za Slovenijo. V zadnji 7 menjavi so naši igralci in igralke dokončno prebili led in ušli na neulovljivo razliko 5 točk.

Druga težka zmaga za Slovenijo, pred zadnjo tekmo z Irci. V slednji, so igralci izpod osrčja alp, v napadu zaigrali tako kot znajo in skozi celotno tekmo nizali dobre udarce in nabirali točke. Irska reprezentanca ni bila kos Slovencem, ki so po dobri uri in pol zabeležili še tretjo zmago z izidom 12-0.

Naše dekleta in fante jutri čaka še en naporen dan. Za ogrevanje v jutranji tekmi se bodo pomerili s Srbi, nato pa končno tekma, ki bo dala delni odgovor, kako dobro smo pripravljeni. Ob 12:15 uri, se bomo pomerili z Angleži, ki so poleg nas še edina neporažena ekipa, na tem prvenstvu. Za konec dneva, se bo Slovenija ponovno pomerila z domačini Čehi, saj se za naše igralce začne že drugi krog tekmovanja.