Ohranjanje kondicijske pripravljenosti v času pandemije

V zadnjih dneh se veliko govori o tem, da je z 18. aprilom stopil v veljavo nov vladni odlok o izvajanju športnih aktivnosti:
“Novi odlok o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih dopušča nekatere športne aktivnosti posameznikov v svoji občini, pa tudi vzdrževalna in sezonska dela na zasebnih zemljiščih izven občine prebivanja.”
Dodatna pojasnila o odloku glede izvajanja športnih aktivnosti: “Dostop do javnih parkov in drugih sprehajalnih površin je dovoljen le v občini prebivališča. Ne glede na določbe 1. člena tega odloka lahko posameznik, ob upoštevanju ohranjanja varne razdalje do drugih oseb, na prostem oziroma odprtih javnih krajih v občini prebivališča, izvaja športno-rekreacijsko dejavnost individualnega značaja (npr. tek, kolesarjenje, golf, joga) ali izvaja takšno športno-rekreacijsko dejavnost, pri kateri ob običajnem izvajanju ni mogoč stik z drugimi posamezniki (npr. tenis, badminton, balinanje).”
 –
ZBSS, kljub sprostitvi določenih ukrepov o izvajanju športnih aktivnosti, še ne priporoča skupnih treningov baseballa/softballa. Za ohranjanje športne pripravljenosti smo zato v ta namen pripravili kondicijski program treningov, s katerim si lahko v tem času sami doma pomagate pri pripravi na sezono ter ohranjanju svoje kondicijske pripravljenosti. S programom želimo premostiti vrzel, ki je nastala zaradi pandemije in ukrepov, ki so prišli z njo. Vaje so zastavljene tako, da jih lahko izvajajo posamezniki vseh kondicijskih profilov. Kondicijska pripravljenost je osnova za vse nadaljnje delo. Brez močnega, gibčnega, zmogljivega telesa ne moremo napredovati na igrišču tako, kot bi si morda želeli. Zatorej izkoristimo ta čas in se temeljito pripravimo na prihajajočo sezono.
Glede na začetek sproščanja nekaterih ukrepov bi tako raje predlagali, da zunanje aktivnosti zaenkrat usmerite le v začetek urejanja igrišč, seveda tudi to v okviru veljavnih omejitev.
Tudi na splošno ostanite aktivni in če se le da, preživljajte čas na svežem zraku, seveda upoštevajoč vse varnostne predpise v izogib širjenju koronavirusa.
Za dodatna vprašanja in povratne informacije lahko pišete na: [email protected].
POVEZAVE: