Baseball kadeti finalna serija update

Pestro dogajanje v zakulisju državnega prvenstva in končna odločba komisarja lige …

Po odločbi komisarja, ki je pristojen za določanje in usklajevanje terminov tekem za finalno serijo se je na odločbo pritožila Ježica (besedilo dokumena je navedeo spodaj) in hkrati zaprosila za odlog tekem dne 22. in 23. oktobra zaradi odsotnosti trenerskega kadra in nekaterih igralcev.

BSD Ježica kadeti se pritožuje na razpored finalnih tekem.
Po tekmovalnem pravilniku je sistem finalnih tekem 1 1 1 1 1.

Ker smo bili po prvem delu bi morali igrati prvo finalno tekmo na domačem igrišču.
MIi pa smo odigrali kar dve v gosteh. To pomeni, da so bila kršena materialna pravila in je bila ekipa Ježice kadetov oškodovana.

Predlagam razpored  preostalih treh tekem po sistemu, torek, četrtek in eventuelna 5. tekma v soboto po veljavnem tekmovalnem pravilniku. Vse tekme se bodo odigrale na igrišču Ježice.

Prosim tudi za prestavitev tekem ta vikend zaradi odsotnosti trenerjev in nekaterih igralcev, zaradi planirane obveztnosti že iz konca meseca avgusta.

V obravnavi je bil celoten dokument v katerem je bilo ugotovljeno, da Ježica sme in lahko apelira na pravico treh tekem na domačem igrišču glede na stanje lestvice po zaključku rednega dela sezone. Po dolžnosti in v dobrem namenu je komisar sprožil dogovarjanje in usklajevanje predloga Ježice z nasprotno ekipo Zajčki, ki se s predlogom niso strinjali in s pravilniki podkrepili svoje stališče (dokument je priložen spodaj).

Pozdravljeni,

člen 13. pravi:

Sprejetega koledarja tekmovanja se ne da spreminjati. Izjemoma se lahko ekipe zaradi utemeljenega vzroka najmanj 15 dni pred predvidenim datumom tekme dogovorijo za drug termin, obvestilo o tem pa je potrebno poslati pisno komisarju tekmovanja takoj. O prestavitvi termina odloči komisar.

Ekipe se niso dogovorile za drugi termin, vsaj ekipa Zajčkov ne ve za spremembo do sedaj.

Če ekipe ne najdejo soglasja in klub zaprosi najmanj 15 dni pred predvidenim terminom komisarja tekmovanja, le ta odloči o prestavitvi termina. Če ekipa zaprosi komisarja tekmovanja za prestavitev termina manj kot 15 dni pred predvidenim terminom, je dolžna plačati takso 20 točk.

Ali so ali bodo plačali ?

Manj kot 8 dni pred predvidenim terminom prestavitev tekme ni mogoča.

Ponavljam:
Manj kot 8 dni pred predvidenim terminom prestavitev tekme ni mogoča.

Če do novega termina tekme taksa za prestavitev ni plačana, ekipa, ki je zaprosila za prestavitev, tekmo izgubi brez boja.

Popravite me, če si pravilnika ne razlagam pravilno.

Okoliščine na podlagi katerih je komisar podal končni seznam terminov na voljo (v nadaljevanju zapisanih spodaj) so v skladu s pravilniki, ker med ekipama ni bilo možno vzpostaviti drugačnega medsebojnega sklepa.

sobota 22.10.2016 ob 14.00 uri igrišče Ježica
nedelja 23.10.2016 ob 14.00 uri igrišče Ježica
torek 25.10.2016 ob 16.00 uri igrišče Ježica
četrtek 27.10.2016 ob 16.00 uri igrišče Ježica
sobota 29.10.2016 ob 14.00 uri igrišče Ježica
nedelja 30.10.2016 14.00 uri igrišče Ježica

Podlaga na osnovi katere je bil določeno zaporedje terminov si lahko preberete…