Izbran selektor ženske fastpitch reprezentance

savina02Novo izvoljeni izvršni odbor je na prvi seji odločal tudi o selektorju ženske softball fastpitch reprezentance. Nalogo so zaupali dolgoletni igralki, trenerki in tudi humanitarki Savini Goličnik, ki si je v zadnjih letih močno prizadevala za obuditev, predvsem pa ohranitev fastpitch različice igre softball. Nalogo selektorja je sicer opravljala že od novembra, sedaj pa je dobila tudi uradno potrditev s strani ZBSS.
Savina je s športom povezana že celo življenje. V mladosti je igrala tenis, bila kasneje tudi vaditeljica le-tega, kar je bila odlična popotnica pri prehodu v softball. Kot trener vedno stremi k temu, da bi vsak posameznik dosegel svoj potencial, pri čemer se zaveda, da smo si ljudje različni in zato nekateri potrebujejo drugačen pristop, kar zna v praksi zelo dobro in uspešno realizirati. Dober občutek za prepoznavanje napak in domišljija pri odpravljanju le-teh jo, poleg vseh drugih lastnosti, seveda uvrščajo med dobre in uspešne trenerje. Za sabo ima že kar nekaj uspešnih trenerskih zgodb. Savina je med drugim trener slovenske softball COED slowpitch reprezentance, ki je na zadnjem evropskem prvenstvu na Češkem leta 2013 osvojila 2. mesto. Poleg tega je tudi glavni trener COED slowpitch ekipe Mesarji ter trener in hkrati aktivna igralka pri ekipi Fastpitchke, ki igra fastpitch v italijanski ligi EnjoyIT. Je tudi pobudnica “neuradne reprezentance”, ki se je v zadnjih dveh letih redno udeleževala fastpitch turnirjev izven Slovenije in še bi lahko naštevali.
V vseh teh letih se je nabralo veliko znanja, ki ga je pripravljena deliti naprej. Kot igralka je bila na več kot desetih evropskih prvenstvih v fastpitchu ter na štirih v slowpitchu. Obiskala je tudi kar nekaj softball trenerskih klinik: leta 2001 je bila v Pragi, leta 2011 v Srbiji, leta 2014 pa na trenerski kliniki Michelle Smith v Italiji. Letos pa se bo prvič preizkusila še kot selektor ter trener na najvišjem nivoju ženskega softball fastpitcha v Evropi.
Pri treningih ji bodo kot pomočniki pomagali: Milan Mišo Preradovič, Nikoleta Konova ter Brooke Stevens.
Dekletom želimo čim bolj uspešne priprave in pa čim bolje odigrane tekme na evropskem prvenstvu, ki bo od 19. – 25. julija v mestecu Rosmalen na Nizozemskem. Srečno!