Kadeti uspešno v Srbiji

Kadetska baseball reprezentanca Slovenije se je v soboto 09.07.2016 in nedeljo 10.07.2016 mudila v Beogradu.

V sklopu priprav na prihajajoče evropsko prvenstvo se je kadetska baseball reprezentanca Slovenije v Srbiji udeležila treh prijateljskih tekem proti Hrvaški in Srbski kadetski reprezentanci ter Madžarski mladinski reprezentanci.

Že takoj po prihodu so naši mladi baseballisti stopili na igrišče in se soočili z neugodno hrvaško. Kljub utrujenosti od vožnje in hitremu ogrevanju so naši mladci uspeli zabeležiti zmago z rezultatom 5 : 3.

Naslednji dan je bila na sporedu tekma proti domači Srbiji. Tekmo so zabeležili z rezultatom 4 : 3 v korist domačinom.

Kasneje so se spoprijeli z “v seriji” najmočnejšim nasprotnikom, mladinski reprezentanci madžarske. Po razburljivi tekmi, ko je že izgledalo, da je položaj brezupen so Slovenci uspeli tekmo obrniti sebi v prid in v zadnji menjavi zabeležili zmago z rezultatom 9 : 8.

Pot in tekme so bile sicer naporne a nadvse dobrodošle. Priložnost za igro so dobili vsi igralci. Le še dober teden dni imajo reprezentanti za regeneracijo in izboljšave v igri, preden se zopet odpravijo na pot, pot v Francijo na evropsko prvenstvo, kjer jih čakajo tekme proti Češki, Nemčiji, Litvi, Rusiji, Avstriji in Franciji.