Slovenija v kvalifikacije

Slovenska kadetska baseball reprezentanca se je udeležila evropskega baseball prvenstva v Franciji. Težko priigrana uvrstitev preko kvalifikacij lansko leto je botrovala udeležbi na evropskem baseball prvenstvu v Franciji. A žal naša zasedba v letošnjem letu ni imela sreče za obstanek v družbi elite.

Prvo tekmo je Slovenija izgubila proti reprezentanci Češke, kljub obetavnemu začetku so izkušenejši čehi nadigrali našo zasedbo z rezultatom 13 : 2.

Sledila je tekma proti Avstriji, precej realnejšemu kandidatu za zmagoslavje Slovenije a je na koncu Slovenija klonila z rezultatom 10 : 13.

Tekma proti domačinom, Francozom se je kot tretja tekma naše reprezentance zalomila in Francozi so z zmago v žepu odkorakali s prizorišča pri končnem rezultatu 14 : 3.

Tekma proti Litvi je nekako odločala kdo bo v prihodnjem letu v družbi najboljših. Žal se za Slovenijo ni izšlo po pričakovanjih pri končnem rezultatu 16 : 6.

V prihodnjiem letu bo morala Slovenija zopet nastopiti v kvalifikacijah za status prvoligaša 2018.

Kljub razpletu smo ponosni na realizacijo udeležbe in dostojne igre naše zasedbe, ob tem se zahvaljujemo vsem udeležencem, ki so prispevali delež pri izvedbi projekta, kot je bil ta. Čestitke vsem igralcem za srčnost, pogum in nadvse dostojno zastopanje domačih barv na prvenstvu.