Prvo gostovanje v sezoni interlige 2016

Sobota 30.4.2016

Članska ekipa Zajčkov je otvorila letošnjo sezono gostovanja v interlige pri ekipi Aeros – Erd – Budimpešta.

Na hribček je za Zajčke ponovno prvi stopil Jaka Smolnikar – tokrat je popravil vtis z zadnje predstave in pokazal odlično kontrolo. V 5 menjavah je zabeležil 7 SO, 0 BB, nasprotnikom dovolil le 2 udarca in ni prejel nobene točke. Naslednji se je na hribček prvič na tekmi povzpel Miha Grimšič. V svojem debiju je v 2 menjavah zabeležil 2 SO, 0 BB, dovolil 2 udarca in tekmo pripeljal do konca brez prejete točke – v baseball terminologiji combined shutout.

Napad se tokrat ni “namahal”, igralci so morali biti potrpežljivi, da so dobili kako dobro žogo na odbijanju. Žigi Štruklju je uspel udarec preko ograde za dve točki, David Lajevec pa je dosegel kar 5 točk brez da bi udaril žogo – imel je 2 BB, bil 3x HBP, policija pa ga še išče zaradi 3 ukradenih baz.

Obramba pretirano težkega dela ni imela – uspela je ena dvojna izločitev, ostalo pa je bilo bolj ali manj rutinsko.

Končni rezultat tekme AEROS – 0 : 14 – ZAJČKI.

Nedelja 1.5.2016

Na hribčku je začel David Lajevec in v 6 menjavah zabeležil 6 SO, 6 BB, 2 HBP, dovolil le 1 udarec in prejel 1 točko. Kljub težavam s kontrolo se je uspel izvleči iz težav. Tekmo je na hribčku nadaljeval Andrej Bizjak, ki je poskrbel za popestritev dogajanja do konca tekme. Na hribček je prišel, ko sta bila dva igralca že na bazah in obema dovoli, da sta naredila točko, Aerosi so se s tem pribljižali na 3 točke zaostanka in začutili svojo možnost. Kljub temu je tekmo pripeljal varno pod streho, v treh menjavah zabeležil 4 SO, 2 BB, 1 žal ni uspel zadeti, dovolil 5 udarcev in prejel 2 točki.

Napad je v tej tekmi dobil nekaj več lepih žog a kljub temu treniral vrlino discipline in zabeležil 11 BB in 7 H, 2 udarca je zabeležil Rok Vadas.

Končni rezultat tekme AEROS – 3 : 7 – ZAJČKI.