EPU12 2014 je končano

V soboto 12.07.2014 je bilo končano evropsko prvenstvo državnih reprezentanc v kategoriji U12. Naša najmlajša reprezentanca je z dvemi porazi in dvemi zmagami zasedla 5. mesto.

Kalkulacije in taktiziranje v uvodnem delu v tekmi s Češko pomenil poraz, pa vendar smo pred tekmo po tihem upali na malo verjeten čudež. Po pravilu usmiljenja je Slovenija igrišče zapustila v 3. menjavi in s tem zabeležila prvi poraz. Razlika je bila prevelika, da bi najmlajši dobili več igralne priložnosti.

Taktiziranje bi se z malo sreče pozitivno izšlo, odlična igra naše izbrane vrste je v boju z aktualnimi evropskimi prvaki je pokazala, da kljub malemu naboru selektorja vendarle imamo velik potencial in močan strup v majhni steklenički. Tekmo je Slovenija izgubila z razliko ene same točke.

Po dveh porazih Slovenija ni želela nič več prepustiti naključju. Grenak priokus zadnjega poraza je botroval novi izkušnji in dvigu samozavesti. Slovenija zmore v borbo in se enakovredno kosati z reprezentancami z bogatejšo tradicijo in večjim naborom. Grenkega priokusa si ne želimo več in v tekmo z Avstrijo je Slovenija to dokazala in zasluženo zabeležila zmago.

Tedaj je bilo že odločeno. Zadnji ne moremo biti več. Želja po višjem mestu, na zlati sredini je v srečanju z Belorusi, ki so v začeteku prvenstva presenečali vse po vrsti je botrovala zmagi po pravilu usmiljenja. S tem je Slovenija zasedla končno 5. mesto v evropskem prostoru, kar je pohvale vredno.

Kljub nekoliko slabšemu vremenu je bilo prvenstvo realizirano na visokem nivoju, vzdušje pa je bilo fenomenalno. Ob tej priložnosti pa se iz srca  zahvaljujemo za ves trud prostovoljcev, organizatorjev,  ki so se izkazali in pripravili izredno lepo tekmovanje. Seveda pa ne smemo pozabiti se zahvaliti tudi igralcem, staršem, navijačem in vsem tistim, ki so prispevali košček v mozaik, da smo lahko zares uživali v prijetnem, nepozabnem tekmovanju. Uspeh je uspeh vseh nas.