Slovenija med elito

Slovenska kadetska baseball reprezentanca kljub bridkemu porazu v finalnem obračunu na kvalifikacijah za evropsko prvenstvo prihodnje v družbi desetih najboljših reprezentanc Evrope.
Odlična igra slovenskih kadetov je Slovenijo na evropskem zemljevidu pripeljala med 10 najboljših reprezentanc v kategoriji U15.
Slovenija se je po rednem delu z enim samim porazom suvereno uvrstila v polfinale kvalifikacij. V polfinalu se je Slovenija odlično znašla in nadaljevala niz zmag in premagala Poljsko in se uvrstila v finalni boj.
Finalni boj z Belorusijo, ki jo je Slovenija v predtekmovanlnem delu že premagala z eno točko razlike 9 : 10, napovedoval razburljivo srečanje. In res je bilo tako, vendar žal v korist Belorusov, ki so se oddolžili za poraz in tokrat tekmo okronali z zmago 6 : 7.
Veselje je bilo kljub porazu veliko saj je Slovenija dobila potrdilo o dobri in pravilno začrtani poti. Čestitke našim reprezentantom in reprezentančnemu vodstvu za izjemen uspeh, in pa seveda vsem tistim, ki so kakorkoli vključeni v delo.
Slovenija, Play Ball !